“İMOB 2013’e olan yoğun ilgi, 2013 yılı mobilya sektörü ihracat hedefini, öngörülenden yüzde 20 yukarı çekti.”

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (MOSDER) liderliğinde bu yıl 9. su organize edilen,  Türk mobilya sektörünün dünyaya açılan kapısı “İstanbul Mobilya Fuarı” (İMOB 2013) 29 Ocak - 02 Şubat tarihleriarasında gerçekleştirildi. Açılışını Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’ın yaptığı, İMOB 2013, 5 gün boyunca yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Yurt içi ve yurt dışında birçok ticari ilişki kurulmasına olanak sunan fuarın, 2013 yılı ihracat hedeflerinin yüzde 20’sini oluşturması bekleniyor.

İstanbul Fuar Merkezi / CNR EXPO ’da gerçekleştirilen fuarda, 173 ülkeye ihracat yapan Türk mobilya sektörünün en güzel örneklerini gözler önüne serdi.12’si yabancı, toplam 312 katılımcı firma ve 1000’den fazla marka ile toplam dokuz salonda gerçekleştirilen İMOB 2013, Türk markalarının dünyaya sunulan vitrini olurken, Avrupa’dan Asya’ya Ortadoğu’dan Afrika’ya geniş coğrafyadaki mobilya profesyonellerini bir araya getirdi ve yaklaşık 100.000 ziyaretçiye ulaştı.