Türk mobilyacıları Çin CIFF 2014 Guangzhou Fuarı’nda 100 Milyon Dolar’ın Üzerinde Sipariş Aldı

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ve İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) işbirliği ile 18-22 Mart 2014 tarihleri arasında Çin’de gerçekleştirilen 2. en büyük mobilya fuarı CIFF  Guangzhou Fuarı’nda, Türk mobilyacıları dünyanın birçok ülkesindeki mobilya sanayicisi ile ticari ilişkilerini bir adım daha geliştirdi.

Geçtiğimiz sene Çin’de 1600 m2 alanda Türk mobilyasını dünyaya tanıtan Türk mobilyacıları bu yıl 1850 m2 gibi geniş bir alanda yer aldı ve Türk mobilyasının büyük ilgi gördüğü fuarda 100 milyon Dolar’ın üzerinde satış gerçekleştirilerek, Türk mobilyacısının başarısı bir adım öteye taşındı. Fuarla eş zamanlı olarak fuar alanı içinde ve dışında yoğun olarak billboard ve ilanlar ile fuara gelen yerli ve yabancı konuklara Türk mobilya markaları tanıtıldı. Türk mobilyacıları ve MOSDER üyeleri, bu önemli fuar organizasyonu ile dünyanın her köşesinden çok sayıda ülkeye ve profesyonel alıcılara ulaşmayı başardı.

Çin CIFF Guangzhou Fuarı’na 23 Türk Mobilya Markası Damga Vurdu

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen fuarda ilk kez Çin’e mobilya satmaya başlayan Türk mobilyacısı bu kez hedeflerini bir adım daha büyüterek Çin kapılarını araladı. Dünyanın en büyük 2. mobilya fuarı olan Çin CIFF Guangzhou, 28 Ocak - 2 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleşen İSMOB 2014’ten sonra dünya mobilya sektörünü bir kez daha bir araya getirdi. Türk mobilya sektörünün yoğun ilgi gösterdiği fuara,  bu yıl Türkiye’den 13 MOSDER üyesi ABC MOBİLYA, ADA KOLTUK, ALLEGRO, CASA, ÇİLEK, DİLAY, İPEK, KİLİM, MNS, NDESIGN, NILL’S, RENDI ve TELESET ile birlikte toplam 23 mobilya firması katılımcı olarak yer aldı. Türk mobilyasının büyük ilgi gördüğü fuarda Türk mobilyacıları uzak coğrafya ülkelerindeki profesyonel alıcılarla bir araya gelme fırsatı buldu.

Asya Pasifik ülkeleri, Avusturalya, Amerika ve Avrupa ülkelerinden büyük ilgi gören Türk mobilya sanayicileri, görüşmeler sonucu uzak coğrafyalardan birçok ülke ile iş birliği yaparak 100 milyon Dolar’ın üzerinde sipariş aldı. MOSDER katılımcı firmaları, fuarda güçlü global markalarını ve tasarımlarını sergileyerek, Türk mobilyasının imajını ve sektörün itibarını güçlendirdi. Çin CIFF Guangzhou Fuarı, Türk mobilya sektörünün değişen ve gelişen yüzünü göstermek için önemli bir fırsat oldu.