14. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması Finalistleri Belli Oldu!

MOSDER tarafından bu yıl 14. kez düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda ön eleme tamamlandı, başvuran 245 proje arasından 16’sı finale kalmaya hak kazandı.

Geleceğin tasarımcı adaylarını, Türkiye ekonomisinin lokomotif güçlerinden biri olan mobilya sektörüne kazandırmayı amaçlayan MOSDER, bu sene Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın 14.’sünü gerçekleştiriyor. Yarışmada; Oturma - Dinlenme, Depolama – Koruma - Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya ve Aksesuar, Uyuma, Genç Odası ve Engelliler İçin Ev Mobilyası olmak üzere birbirinden farklı 6 kategori bulunuyor. Rekor düzeyde başvurunun yapıldığı yarışmaya bu yıl 33 üniversiteden 245 proje kabul edildi. Jüri değerlendirmesi sonucu 245 projeden 16’sı finale kalmaya hak kazandı.

Yarışmaya MOSDER web sayfası üzerinden online olarak gönderilen tüm başvurular, 1. aşamada alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi, değerlendirme sonrasında toplamda 16 finalist belirlendi.

245 başvuru arasından 40 başvuru ile en çok proje başvurusunun geldiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, 10 bin TL’lik üniversite ödülünün sahibi oldu. Finalistler arasından seçilecek kategori birincileri Kasım ayında gerçekleştirilecek törenle ödüllendirilecek.

Toplam 114 Bin TL ödül

14. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması kapsamında toplam 114 bin TL para ödülü verilecek. Yarışmanın 1. aşamasında öğrenciler; Oturma - Dinlenme, Depolama – Koruma -Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya ve Aksesuar, Uyuma ve Genç Odası kategorilerinde yarışan ve finale kalan öğrencilere 4.000’er TL, Engelliler için Ev Mobilyası kategorisinde finale kalan finalistlere ise 6.000’er TL ödül verilecek.

Yarışmanın 2. aşamasında ise; Oturma - Dinlenme, Depolama – Koruma - Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya ve Aksesuar, Uyuma ve Genç Odası kategorilerinde birinci seçilen tasarım sahiplerine 4.000’er TL, Engelliler için Ev Mobilyası kategorisinin birincisine ise 6.000 TL ödül verilecek.

1. aşamanın finalist projeleri, mobilya sektörünün öncü markaları arasında yer alan MOSDER üyeleri tarafından üretilecek. Üniversite-sanayi iş birliğinin en iyi uygulama örneklerinden biri olan bu projede üretilen tasarımlar, üretim sürecinin ardından tekrar 2. aşama için değerlendirilecek. Ayrıca, finale kalan projelerin tamamı TÜRKPATENT tarafından onaylı ‘Tasarım Tescil Belgesi’ ile tescillenecek.

14. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın Finalistleri

14. ULUSAL EV MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI
1. AŞAMA FİNALİSTLERİ
Kategori Rumuz Tasarım Adı Adı Soyadı Üniversite Bölüm