Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)’nin ilkini gerçekleştirdiği “Mobilya Ülkesi Türkiye Buluşmaları”, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’nin de işbirliğiyle Bursa-İnegöl Angelacoma Oteli’nde, 6 Kasım Çarşamba günü start aldı. Türkiye ve dünyadaki mobilya tasarım trendleri ve sektörün ekonomiye bağlı gelişiminin genel değerlendirilmesinin yapıldığı buluşma, renkli konukların anlatımlarıyla kamuoyuna ışık tuttu.

Gecede MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Zeki Kavaz “İnegöl ve Mobilya Gerçeği” konusuna değinirken, MOSDER Başkanı Ahmet Güleç “Mobilya Ülkesi, Türkiye ve Sektörün Gelecek Stratejisi” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Endüstriyel tasarım alanında en önemli isimlerden olan Akademisyen Prof. Dr. Alpay Er mobilyada tasarımın anlamına değindi. RHEA Portföy Yatırım Komitesi Üyesi ve Stratejist Cüneyt Paksoy ise Türkiye ve dünya ekonomisinin genel değerlendirmesini yaptı.

Tüm dünyada tasarımlarıyla beğeni kazanan İtalyan Tasarımcı Roberto Serio ise Dünyadaki değişen tasarımın anlamı hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi. Programın sonunda katılımcılar, tüm merak ettikleri soruların cevaplarını bulma imkanı yakaladı.