Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ve Hatay Birleşik Sanayici İş Adamları Derneği (BİRSİAD) işbirliği ile ‘Mobilya Ülkesi Türkiye Buluşmaları’nın ikincisi 20 Aralık 2013 tarihinde Antakya Ottoman Palace (Hatay)’da gerçekleştirildi.

Mobilya sektörünün değerlendirildiği etkinlik, Hatay Birleşik Sanayici ve İş Adamları Derneği (BİRSİAD) Başkanı Sayın Ali İşgören’in ‘Antakya Mobilyası’ temalı açılış konuşmasıyla başladı. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç, ‘Mobilya Ülkesi Türkiye ve Sektörün Gelecek Stratejisi’ ile ilgili konuşmasıyla sektörün gelecek stratejilerini ve hedeflerini değerlendirdi. Türkiye’nin önde gelen değerli akademisyenlerinden Prof. Dr. Ege Yazgan ‘Dünya ve Türkiye Ekonomisinin Genel Değerlendirmesi’, Prof. Dr. Alpay Er ‘Mobilyada Tasarımın Anlamı’ ve Yrd. Doç. Dr. Can Özcan Sektörel Kümelenme ve Tasarım konularına ele aldı.

Hatay Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve sektör temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye’de son yıllarda mobilyanın diğer sektörlere oranla aslan payını alan sektör olduğunu, mobilya sektörünün 10 yılda, 7 kat ihracat artışı sağladığını belirtti. Ticaret kapasitesinin 10 milyar dolar seviyesine ulaştırdığını vurguladı. Dünyaca saygınlığı kabul edilen CSIL ’in raporuna göre Türk mobilya sektörünün 6 basamak birden atlayarak 21. sıradan 15. sıraya kadar yükseldiğini kaydeden MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, şu anda hedeflerinin 10 yıl içinde 10 milyar dolar ihracat ve 25 milyar dolar üretim kapasitesine ulaşmak olduğunun altını çizdi. 2023 yılında dünyanın en büyük 5 mobilya ekonomisinden biri olmak için çalışmalarını hızlandırdıklarını açıkladı. Sektörün daha fazla teknolojiyi kullanmasını ve Ar-Ge hizmetlerinden faydalanmasını isteyen MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, sektör olarak satış yapmalarına karşın ürettiklerinin karşılığını alamadıklarını vurguladı.