“Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yurt İçi Ve Yurt Dışı Faaliyetlerini Hız Kesmeden Sürdürüyor.”

Türkiye’de mobilya sanayisinin nabzını tutan, sektörün geleceğine yön veren Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Türk mobilya sektörünü büyütmek ve geliştirmek adına her geçen gün daha da fazla emek harcayan MOSDER, yaptığı çalışmalar ve organizasyonları içeren bir basın lansman gerçekleştirdi.

9 Mayıs 2013 tarihinde,Swissôtel’deçok sayıda basın mensubunun katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında,Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç, yurt içi ve yurt dışındaki organizasyonlarla “Türk Mobilya Stilini” tüm dünyaya benimsetmeyi ve 2023 yılında dünyada ilk 5 ülke arasına girmeyi hedeflediklerini belirtti.

MOSDER bünyesinde Ocak 2013’te gerçekleştirilen İMOB 2013 fuarı ile Türk mobilyacıları, Asya’dan Afrika’ya birçok ülke ile iş birliği kurma fırsatı buldu. Mart 2013’te Çin’de düzenlenen CIFF Guangzhou fuarı ve hemen ardından dünyanın en büyük mobilya fuarı olan ve Nisan ayında İtalya’da gerçekleşen iSaloni fuarına katılan MOSDER üyeleri, Türkiye mobilya sanayisinin gelişimini ve küresel pazarda daha fazla söz sahibi olmasını destekleyici faaliyetlerde yer aldı.

Bu yıl 9.sunu düzenlediği Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ile üniversite öğrencilerine farklı bir vizyon kazandıran MOSDER, Türkiye mobilya endüstrisinin tasarım kalitesini ve çağdaş Türkiye tasarımını simgeleyen ürün kimliğini destekliyor ve geleceğin tasarımcı adaylarını mobilya sektörüyle buluşmasını sağlıyor.

Türk Mobilya Sektörü; 2012 yılında 1.849.467.042 dolar ihracat yaparken bu rakamın 2013 yılında %10 oranında artması bekleniyor. Hedeflerinin 2023 yılına kadar dünyadaki en büyük ilk 5 ihracatçı ülke içinde olmak olduğunu belirten MOSDER, 5 yıl içinde 10 milyar dolar ihracat beklentisi ile hedefine ulaşmayı amaçlıyor.